Titik Hitam

Assalam Cuba bayangkan kita cedok secawan air tasik. Nampak tak berkurang langsung kan? Sebab secawan tu kecik. Hatta sebaldi air kita ambik pun, tasik tu nampak biasa saja. Tak terasa kurangnya. Tapi hakikatnya, air tasik tu kurang secawan. Kurang sebaldi. The same goes bila kita tuang secawan air dalam tasik. Nampak bertambah tak? Tapi hakikatnya…

Garam dan Gula

Berikut percakapan seorang guru dengan muridnya tentang ikhlas dan lapang dada. Guru : Tadi kamu minum segelas air yang aku beri satu sendok gula, apa yang kamu rasakan? Murid : Rasanya manis, guru. Guru : Lalu yang aku beri satu sendok garam, bagaimana rasanya? Guru : Waduh, kalau yang itu benar-benar asin rasanya. Lalu sang…

Ibu Hamil dengan Sihat

HAMIL DENGAN SIHAT & BAHAGIA Pengambilan nutrisi yang lengkap di awal, pertengahan dan hujung kehamilan amat penting bagi IBU dan ANAK. Tujuannya memastikan si ibu sentiasa sihat dan cergas dan memastikan si anak melalui fasa pertumbuhan dengan baik dan sempurna. Antara supplement yang boleh diamalkan semasa kehamilan: 🌸 Vita-Lea® Iron Formula. ❁ Menambah zat besi…

Hamil itu Indah

Assalamualaikum wbt dan Selamat Petang 🙂 Hamil itu indah. Ramai yang tak sanggup untuk melalui kesusahan demi kesusahan. Kepayahan demi kepayahan selama 9 bulan bayi dalam kandungan. Ada orang yang mengalami fasa permulaan kehamilan dengan alahan mengandung yang begitu teruk. Tapi, demi untuk melihat zuriat yang dikandung, pengalaman itu dilalui juga sehingga zuriat kesayangan lahir…

Allah SWT Maha Dekat

Dengan NamaMu ya Allah | Assalamualaikum w.b.t. Allah s.w.t Maha Dekat dengan hambaNya. Penuh kasih sayang. Takkan pernah biarkan hambaNya menangis. Kerana kemurahan dan kasih sayangNya. Peringatan demi peringatan disampaikan kepada hamba yang dikasihiNya. Peristiwa demi peristiwa dijadikan dengan KekuasaanNya sebagai satu titik tolak untuk menegur hambaNya yang semakin lama semakin lalai dengan indahnya nikmat…

Assalamualaikum n Hi :)

Terima kasih sudi mengunjungi Diari Ummi.Meh saya perkenalkan diri saya. Nama diberi Farah Farhana binti Ab Malek. Boleh panggil Kak Farah je. Sudah berkahwin dan dikurniakan 3 orang cahaya mata. Anak sulung bernama Sayyidah Nafisah, 5 tahun. Nafisah seorang anak yang aktif! Suka membaca dan menulis. Kadang-kadang kita yang surrender, sebab setiap masa mesti tanya,…